dentada-logo

Tedavİler

implantology dotted

İmplantolojİ

Dental implantlar, ağzında hiç diş bulunmayan veya bir yada birden fazla diş eksikliklerinde yapay kökler olarak kullanılmaktadır. Diş implantlarıyla desteklenen protezler sayesinde ana dişiniz gibi çiğneme yapılmakta ve ayrıca çok daha başarılı estetik sonuçlar alınabilmektedir. Tek diş eksikliklerinde de komşu dişlerde hiçbir işlem yapılmasına gerek kalmadan sağlıklı dişler yapılabilmektedir.

Daha Fazlası
orthodontics dotted

Ortodontİ

Ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır. Ortodontik tedavi yalnızca estetik kaygısı taşımayıp, ileride karşılaşması mümkün olabilecek diş eti hastalıklarının önlenmesi, çene eklemindeki problemlerin önlenmesi, çiğneme işlevselliğinin sağlanması ve konuşma bozukluğu olan bireylerin bu problemini gidermesini amaçlar.

Daha Fazlası
dentistry dotted

Pedodonti

Bebeklerde ilk dişler ağızda yer almasıyla, beslenmelerden hemen sonra dişler temizlenmeye başlanmalıdır. Çürük oluşturma riski yüksek gıdalarla beslenen bebeklerde gıda artıkları dişlerin üzerindeyken uykuya dalmaları, uykuda tükürük akışının da azalmasıyla çok hızlı şekilde demineralize olarak çürümektedir.

Daha Fazlası
endodontics dotted

endodontİ

Endodonti, kök kanal tedavisiyle ilgilenen diş hekimliği branşıdır. Endodontik tedavi yada kanal tedavisi; kök kanallarının boşaltılması, genişletilmesi, dezenfekte edilmesi ve doldurulması işlemidir. Kök kanallarının içersinde geri dönüşü mümkün olmayan iltihabi reaksiyonlar geliştiğinde kanal tedavisi uygulanmaktadır. Bu dişlerde genelde derine kadar ilerlemiş büyük çürüklere rastlanır.

Daha Fazlası
cerrahi dotted

cerrahİ

20 yaş dişleri 17-35 yaşları arasında süren, ikinci azı dişlerinin arkasında yer alan sonuncu dişlerdir. Akıl dişleri olarak da adlandırılırlar. Bu dişlerin ağızda bırakılıp bırakılmama konusu halen tartışmalıdır. Anormal bir pozisyonda olup sürmeyen ve etrafındaki dokulara zarar vermeyen dişlerin çekilmesine gerek yoktur.

Daha Fazlası
botoks dotted

Çene Botoksu (Masseter)

Masseter kası, elmacık kemiği ile alt çene arasında bulunan ve çiğneme fonksiyonunu sağlayan, insan vücudundaki en kuvvetli kastır. Masseter kasının doğuştan çok belirgin olması, diş sıkma ve diş gıcırdatma nedeniyle zamanla hacminin artması, yüzün alt kısımının genişleyerek, kare görünümü almasına neden olur.

Daha Fazlası
protez dotted

Protetİk DİŞ HekİmlİĞİ

Protez; eksik bir organı yerine koyma anlamı taşımaktadır. Dişlerin ve çevre dokuların çeşitli sebeplerle madde kaybına uğradığı ya da tamamen kaybedildiği durumlarda, hastaya kaybolan fonksiyonlarını geri kazandırmak ve bozulan estetik görünümü düzeltmek, protezin amacıdır.

Daha Fazlası
porselen dotted

Porselen Lamİnalar

Laminate Veneer porselen lamina dişlerin sadece ön yüzeyinden minimum madde kaldırmak suretiyle dişe yapıştırılan porselen yapraklardır. Çok ince (0,3,- 0,5 mm ) kalınlıktaki bu yapraklar istenen renk boy ve formlarda özel hazırlanmakta ve dişin ön yüzeyine yapıştırılmaktadır.Bu yöntemde klasik porselen kuronlardan farklı olarak dişten çok az mine dokusu kaldırılır. Bu sebeple yapılabilecek en konservatif (koruyucu) tedavi şeklidir.Laminate Veneer çok ince olması metal içermemesi ve ışık geçirgenlik özellikleriyle gerçek dişlerden ayırt edilemeyecek kalitede memnun edici sonuçlar vermektedir.

Daha Fazlası
bleaching dotted

Bleaching (Beyazlatma)

Beyazlatma (bleaching) işlemi nedir ve nasıl yapılır? Beyazlatma dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Şu anda bilinen iki değişik diş beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayabileceği bir yöntemdir, aşamaları şöyledir

Daha Fazlası
diseti dotted

DİŞ Etİ HastalIklarI

Diş eti problemleri tedavi edilmediğinde diş kaybına yol açabilir. Diş etlerinde kanama, şişlik, kızarıklık, ağrı, hassasiyet, çekilme, dişlerde sallantı ve ağız içinde koku varlığı gibi belirtiler diş eti hastalığını işaret eder. Sıklıkla yapılan hata diş etleri kanadığı için fırçalamayı bırakmaktır. Bu durumda şikayetler artarak devam eder. Böyle bir durumda yapılması gereken vakit kaybetmeden diş hekiminize başvurmaktır.

Daha Fazlası
pembe dotted

Pembe Estetİk

Periodontoloji, dişleri çevreleyen yumuşak (periodontal ligament, dişeti) ve sert dokuların (kemik, sement) yapısını, bu dokularda meydana gelen hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisini inceleyen dişhekimliği dalıdır. Dişetleri ağzımızın ve dişlerimizin altyapısını oluşturur. Sağlıklı dişeti gül kurusu pembe renklidir ve dişleri sıkıca sarar.Dişetleriniz sağlıksızsa, dişleriniz çürük olmasa bile bir gün dişlerinizi kaybedebilirsiniz demektir.

Daha Fazlası
estetik dotted

Estetİk DİŞ HekİmlİĞİ

İnsanların gülümsediği anda ilk dikkat çeken organlar yüz bölgesi ve bu bölümü süsleyen dişlerimizdir. Bu anlamda sosyal toplumda yeni tanışmalarda ve toplantılarda ve özellikle kendine saygısı, güveni olan kişilerde ağız diş sağlığı bakımı Diş estetiği çok öne çıkan çarpıcı bir unsurdur.Gülümseme ile birlikte bütünlük teşkil eden estetik dişler kişinin kariyer, özgüven ve ağız sağlığı ile birlikte çevresindeki kişilere saygısını ifade etmekle birlikte cevredende saygı ve hayranlık kazanırlar.

Daha Fazlası